Hundleksaker

I DuktigVovve-boxarna finns det alltid med minst en hundleksak av hög kvalitet. Beroende på vilken storlek du valt, kommer hundleksaken vara anpassad efter den. I vissa boxar medföljer en extra leksak som din hund kan ha glädje av!


Olika typer av hundleksaker

Det finns olika typer av hundleksaker som fyller olika syften. De kan vara gjorda av olika slags material, vara hårda eller mjuka, göra ljud ifrån sig och så vidare. Våra hundleksaker går att dela upp i två huvudkategorier, mjuka leksaker och aktivitetsleksaker. Mjuka leksaker är oftast i form av ett gosedjur där vissa piper medan andra inte gör det. Aktivitetsleksakerna är hårdare och mer slitstarka. I dessa brukar det ofta gå att gömma hundgodis så det blir en utmaning eller lek att få ut godiset ur leksaken.


Syftet med hundleksaker

Huvudsyftet med att ge en leksak till sin hund är att stimulera till lek och låta hunden ha kul. Många hundleksaker passar utmärkt att använda tillsammans med sin hund, framför allt aktivitetsleksakerna som går att fylla med godis. Mjuka leksaker, speciellt de som låter, fungerar utmärkt till att leka apport. Ett tips är att gömma leksaken och träna hunden till att leta rätt på den. För vissa hundraser kan detta vara väldigt roligt, framför allt för jakthundar.


En av våra leverantörer

Hundleksaker från märket KONG är väldigt populära. De är av hög kvalitet och mycket slitstarka. De leksaker som är gjorda i gummi är trygga och anpassade till din hund samt fria från farliga gifter. Vi har valt att ha KONG som en av våra leverantörer just på grund av dessa anledningar. Det finns en väldigt stor variation av KONG-leksaker, så aktiva kunder kan se fram emot att få prova nya i varje box.


Viktigt att tänka på

Det är viktigt att leksaken är i rätt storlek för din hund. Är den för liten finns en risk att den skadar hunden, och är den för stor kan hunden ha svårt att leka med den. DuktigVovve-boxen finns i tre anpassade storlekar. Oavsett om leksaken är i perfekt storlek eller inte, så är det viktigt att ha uppsyn över sin hund när den leker. Lämna aldrig hundleksaker framme om du går hemifrån då det alltid finns en risk att leksaken går sönder och en mindre bit sväljs eller fastnar i hundens hals. Att din vovve mår bra är högst prio för oss!


Vi hoppas att du vill testa DuktigVovve-boxen och hundleksakerna som medföljer. Vi har tusentals aktiva, nöjda kunder!

Kom igång nu!